Refinantare credit ipotecar

Refinantare credit ipotecar
Cati bani doresti sa imprumuti? 100,000 LEI
Care este durata creditului? 36 luni

Suma finantata: minimum 5.000 lei - maximum 500.000 lei. Perioada de acordare: minimum 3 luni - maximum 60 de luni. DAE: minim 35.92% - maxim 104%.

Exemplu de calcul: Pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca in valoare de 200.000 lei, achitat in 24 rate lunare egale, cu o rata medie de 11.182,56 lei, comision de acordare 2% (4.000 lei), DAE este 37,54%. Valoarea totala platita la sfarsitul perioadei este de 268.381,58 lei (include suma imprumutata si dobanda).

Suma solicitata: 0,00 LEI
Prima scadenta: 25 Iun 2024
Dobanda anuala: 30,00%
Comision de acordare: 1.500,00 LEI
Rata medie: 0,00 LEI
DAE: 0,00%

Suma finantata: minimum 5.000 lei - maximum 500.000 lei. Perioada de acordare: minimum 3 luni - maximum 60 de luni. DAE: minim 35.92% - maxim 104%.

Exemplu de calcul: Pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca in valoare de 200.000 lei, achitat in 24 rate lunare egale, cu o rata medie de 11.182,56 lei, comision de acordare 1.500 lei, DAE este 37,54%. Valoarea totala platita la sfarsitul perioadei este de 268.381,58 lei (include suma imprumutata si dobanda).

In sfera finantelor personale, capacitatea de a adapta si optimiza datoriile este esentiala pentru mentinerea unei bune situatii economice individuale.

Tocmai de aceea, CreditFix este alaturi de tine prin serviciul dedicat de refinantare a creditului ipotecar, care reprezinta o strategie inteligenta de gestionare a finantelor personale, oferind proprietarilor de imobile oportunitatea de a-si recalibra termenii creditului in concordanta cu evolutiile pietei si schimbarile din viata personala.

Fie ca este vorba despre reducerea ratei dobanzii, de scurtarea perioadei de creditare sau de consolidarea mai multor datorii intr-un singur imprumut, refinantarea poate deschide calea catre o libertate financiara sporita si o gestionare mai eficienta a resurselor.

Ce este un credit de refinantare cu ipoteca?

Ce este un credit de refinantare cu ipoteca?

Un credit de refinantare cu ipoteca reprezinta o solutie financiara pentru persoanele care doresc sa-si restructureze un credit ipotecar existent sau chiar mai multe imprumuturi din gama creditelor cu buletinul, a creditelor pentru pensionari sau a creditelor fara garantii, pentru a exemplifica doar cateva dintre formele de imprumut care se pot refinanta.

Acest credit de refinantare ipotecar, pe care noi ti-l punem la dispozitie, iti permite sa inlocuiesti imprumutul sau imprumuturile actuale pe care le-ai accesat de la banci sau de la alte IFN-uri, cu un nou credit care vine adesea cu termeni mai favorabili - cum ar fi o rata a dobanzii mai scazuta si o durata de rambursare mai lunga.

De asemenea, la accesarea unui credit de refinantare cu ipoteca, iti putem acorda si o suma suplimentara de bani pe care o poti folosi dupa cum doresti, singura conditie fiind aceea de a nu depasi gradul maxim de indatorare.

Scopul refinantarii

Scopul principal al refinantarii creditului ipotecar cu dobanda fixa este de a imbunatati conditiile financiare ale imprumutatului. Acest lucru poate insemna economii semnificative pe termen lung, o reducere a ratei lunare sau acces la capital suplimentar pentru alte investitii sau nevoi personale.

Beneficiile creditelor de refinantare ipotecare

Printre beneficiile unui credit de refinantare cu ipoteca de la CreditFix se numara:

 • Rata dobanzii redusa. Prin refinantarea cu rata si dobanda fixa a unui credit ipotecar, poti beneficia de scaderea ratelor dobanzii, ceea ce poate duce la scaderea costurilor totale ale creditului.
 • Flexibilitate in rambursare. Refinantarile creditelor ipotecare pot oferi posibilitatea de a extinde sau de a scurta perioada de rambursare a imprumuturilor, in functie de nevoile financiare personale curente.
 • Consolidarea datoriilor. Daca ai mai multe credite, prin refinantarea cu dobanda fixa a creditelor ipotecare oferita de CreditFix, le poti uni intr-un singur imprumut cu o rata mai avantajoasa.

Cateva consideratii ale refinantarii creditelor ipotecare

Cand te gandesti sa accesezi un credit de refinantare cu ipoteca, este important sa evaluezi:

 • Costurile initiale. Asigura-te ca economiile pe termen lung depasesc costurile si alte taxe asociate cu refinantarea creditului ipotecar.
 • Scopul refinantarii. Fie ca ai in vedere doar plata unei rate mai bune, fie ca doresti consolidarea datoriilor sau ai doar nevoie de acces la capital, scopul tau trebuie sa fie clar si bine fundamentat.
 • Conditiile de pe piata. Monitorizeaza cu atentie piata si alege momentul potrivit pentru accesarea unui credit de refinantare cu ipoteca, mai ales atunci cand ratele dobanzii sunt favorabile.

Conditii de acordare pentru refinantarea creditului ipotecar

Refinantarea creditului ipotecar este o decizie financiara importanta si necesita indeplinirea anumitor conditii pentru a asigura aprobarea.

CreditFix iti ofera posibilitatea de a accesa o refinantare de credit ipotecar cu rata si dobanda fixa, daca indeplinesti urmatoarele criterii:

 • varsta ta este de minimum 18 ani la acordare si de maximum 75 de ani la momentul platii ultimei rate;
 • esti cetatean roman;
 • ai un venit lunar de cel putin 1400 de lei, provenit din salariu cu contract de munca la un angajator din Romania, pensie, activitati independente, chirii, dividende etc.;
 • detii o proprietate imobiliara cu care poti garanta creditul. Poti aduce in garantie doar apartamente, case sau terenuri intravilane;
 • valoarea de piata a garantiilor imobiliare este de cel putin 75% din suma imprumutata pentru case si apartamente si de cel putin 50% pentru terenuri intravilane.

Daca te incadrezi in aceste criterii, poti aplica pentru un credit ipotecar de refinantare de la CreditFix, respectand urmatorii pasi:

 • accesezi site-ul CreditFix.ro si completezi formularul online, unde introduci datele tale personale, suma pe care o doresti, perioada de rambursare si datele despre proprietatea imobiliara;
 • astepti sa fii sunat de un consultant CreditFix, care iti va solicita sa-i trimiti prin e-mail sau WhatsApp documentele necesare incheierii contractului.

Documente necesare pentru solicitantul creditului:

 • copia cartii de identitate;
 • acordul pentru verificarea veniturilor la ANAF - document pe care il semnezi si in procesul de aplicare online;
 • daca esti pensionar, trebuie sa ai la dispozitie si talonul de pensie pentru ultima pensie incasata;
 • adrese de refinantare emise de institutiile financiare care au acordat creditele pe care doresti sa le refinantezi.

Documente necesare pentru garantia creditului:

 • actul prin care dovedesti dreptul de proprietate asupra imobilului adus in garantie;
 • incheierea de intabulare si documentatia cadastrala a imobilului cu care garantezi;
 • certificatul energetic al imobilului mentionat;
 • asigurarea obligatorie PAD si asigurarea facultativa pentru imobilul adus in garantie, ambele cesionate in favoarea CreditFix IFN S.A.;
 • un raport de evaluare al imobilului cu care garantezi imprumutul, raport realizat de un evaluator partener autorizat ANEVAR.

Acestea sunt conditiile generale pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a accesa un credit de refinantare ipotecar de la CreditFix. Este important sa analizezi cu atentie aceste conditii, inainte de a demara procesul de solicitare.

CreditFix iti ofera posibilitatea de a accesa o refinantare de tip credit ipotecar cu rata si dobanda fixa, cu urmatoarele caracteristici:

 • perioada de creditare este cuprinsa intre 3 si 60 de luni;
 • suma finantata este intre 5.000 si 500.000 de lei;
 • rata lunara este constanta pe toata durata creditului;
 • poti aplica impreuna cu un codebitor daca vrei sa imprumuti o suma mai mare, care ar implica o rata ce ar depasi 40% din veniturile tale eligibile.

Pentru a face o simulare a costurilor unui credit de refinantare ipotecar, utilizeaza calculatorul de credit din partea de sus a paginii. De retinut ca comisionul de acordare a creditului ipotecar de refinantare este de 1.500 de lei, suma care se opreste direct din creditul acordat. Mai trebuie sa notezi ca DAE pentru o astfel de refinantare de credite ipotecare este de minimum 35,92% si de maximum 104%.

Conditii de acordare pentru refinantarea creditului ipotecar

Credit de refinantare ipotecar - Care sunt avantajele?

Refinantarea unui credit ipotecar in euro sau in lei poate oferi o serie de avantaje semnificative, care pot contribui la imbunatatirea situatiei financiare personale. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii:

Economii pe termen lung

Prin obtinerea unei rate mai mici a dobanzii, cu un credit ipotecar de refinantare poti reduce suma totala de bani pe care o vei plati pe parcursul duratei creditelor refinantate. Aceasta poate insemna economii destul de mari, in functie de suma si durata creditelor de refinantare cu ipoteca.

Rate lunare reduse si egale pe toata perioada de creditare

Prin refinantarea creditului ipotecar cu rata fixa si obtinerea unei rate a dobanzii mai mici sau extinderea perioadei de rambursare se poate ajunge la scaderea platilor lunare, ceea ce te poate ajuta sa-ti gestionezi mai bine bugetul lunar.

Flexibilitate financiara

Refinantarea cu dobanda fixa a creditului ipotecar poate oferi acces la capital suplimentar, care poate fi folosit pentru investitii, renovari ale locuintei sau alte nevoi personale, fara a afecta negativ fluxul de numerar lunar.

Consolidarea datoriilor

Daca ai mai multe credite cu rate ale dobanzii variabile sau credite din gama creditelor IFN nebancare, un credit de refinantare cu ipoteca de la CreditFix iti permite sa le consolidezi sub forma unui singur credit cu o rata fixa, simplificandu-ti astfel gestionarea finantelor.

Stabilitatea ratei dobanzii

Un credit de refinantare cu ipoteca te poate proteja impotriva fluctuatiilor pietei si iti va poate oferi linistea ca platile tale lunare la rate nu vor creste in viitor.

Imbunatatirea scorului personal de credit

Creditele de refinantare cu ipoteca responsabil accesate si cu plata ratelor la timp pot avea un impact pozitiv asupra scorului tau de credit, deschizandu-ti usa catre conditii mai avantajoase in viitoarele acorduri financiare.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care le poate oferi un credit de refinantare ipotecar. Este important sa-ti analizezi cu atentie situatia financiara proprie si sa discuti cu consultantii nostri pentru a determina daca refinantarea este cea mai buna optiune pentru tine.

Care sunt pasii pentru a obtine o oferta de refinantare de credit ipotecar?

Procesul de obtinere a unei oferte de refinantare pentru creditul ipotecar la CreditFix este unul simplu si intuitiv. Tot ce ai de facut este sa urmezi o serie de pasi standard. Iata care sunt acesti pasi:

Evalueaza-ti situatia financiara personala

Inainte de a incepe procesul de refinantare, este esential sa faci o evaluare onesta a propriei situatii financiare actuale. Acest lucru include revizuirea veniturilor, cheltuielilor, datoriilor existente si a valorii proprietatii ipotecate.

Aplica pentru o refinantare a creditului cu ipoteca

Completeaza formularul online de pe site-ul CreditFix. Asigura-te ca toate informatiile sunt corecte si complete pentru a evita intarzierile in procesare.

Contacteaza consultantii CreditFix

Dupa ce ai completat cererea de credit, echipa noastra de consultanti te va contacta pentru a discuta despre posibilitatile de refinantari de credite ipotecare. Te sfatuim sa pregatesti, in prealabil, toate documentele necesare, cum ar fi dovada veniturilor, adresele de refinantare pentru creditele deja contractate si documentatia proprietatii. De asemenea, asigura-te ca ai toate actele personale necesare, precum copia actului de identitate și talonul de pensie, daca esti pensionar.

Evaluarea ofertei de credit de refinantare cu ipoteca

Odata ce ai primit oferta noastra, evalueaz-o cu atentie. Ia in considerare nu doar rata dobanzii, ci si costurile totale pe termen lung, inclusiv taxele si comisioanele.

Acceptarea ofertei si finalizarea procesului

Dupa ce ai vazut detaliile ofertei si consideri ca acestea ti se potriveste, urmeaza instructiunile consultantilor CreditFix pentru a finaliza procesul de refinantare a creditului ipotecar.

Acesti pasi te vor ghida in procesul de obtinere a unei oferte de refinantare pentru creditul ipotecar. Este important sa abordezi fiecare etapa cu atentie si sa soliciti in orice moment sfatul unui consultant financiar CreditFix daca este necesar.

De ce sa alegi CreditFix pentru refinantarea creditului ipotecar?

Alegerea partenerului potrivit pentru refinantarea creditului ipotecar este o decizie care iti poate influenta semnificativ sanatatea financiara pe termen lung. CreditFix se distinge ca o alegere de incredere pentru clientii care cauta solutii de refinantare cu dobanda fixa a creditelor ipotecare datorita urmatoarelor avantaje:

 • - Expertiza si experienta solida. Cu o experienta vasta in domeniul financiar, Credit Fix IFN ofera servicii de consultanta specializate, asigurandu-se ca fiecare client primeste solutia optima pentru nevoile sale specifice.
 • - Conditii flexibile. CreditFix intelege ca fiecare situatie financiara este unica si ofera conditii de refinantare flexibile, adaptate la profilul si la obiectivele fiecarui client.
 • - Proces simplificat. Procesul de aplicare pentru refinantare este simplificat si eficient, minimizand birocratia si accelerand obtinerea finantarii necesare.
 • - Transparenta totala. La CreditFix, toate costurile sunt comunicate deschis, fara taxe ascunse sau surprize neplacute, astfel incat clientii sa poata lua decizii informate.
 • - Suport client. Echipa CreditFix este dedicata suportului clientilor, oferind asistenta continua pe parcursul intregului proces de refinantare.
 • - Raspuns rapid. Intelegand importanta timpului, CreditFix se angajeaza sa ofere raspunsuri rapide si eficiente la solicitarile clientilor.

Prin alegerea CreditFix, vei beneficia de un partener de incredere care pune accent pe satisfactia clientului si ofera solutii personalizate pentru a te ajuta sa atingi stabilitatea financiara dorita.

Intrebari frecvente si raspunsuri despre refinantarea creditelor ipotecare

Pot refinanta un credit ipotecar daca valoarea proprietatii mele a scazut?

Da, refinantarea unui credit ipotecar cu dobanda si rata fixe este posibila chiar si atunci cand valoarea proprietatii a scazut. In aceasta situatie, este posibil sa-ti fie solicitate conditii suplimentare, cum ar fi un raport loan-to-value (LTV) ajustat sau chiar o garantie aditionala. Este foarte important sa discuti deschis cu echipa Credit Fix IFN despre situatia ta pentru a intelege toate optiunile si implicatiile acestora.

Refinantarea creditului ipotecar afecteaza scorul meu de credit?

Refinantarea creditului cu ipoteca poate influenta pozitiv scorul de credit, deoarece creditele deja contractate se vor inchide. Cu toate acestea, pe termen lung, doar gestionarea responsabila a creditelor iti poate garanta un scoring de credit bun. Este important sa mentii un comportament de creditare sanatos pentru a maximiza acest potential pozitiv.

Cat timp dureaza procesul de refinantare a unui credit ipotecar?

Durata procesului de obtinere a unui credit ipotecar cu refinantare variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi complexitatea situatiei tale financiare, rapiditatea cu care poti furniza documentele necesare si timpul in care institutiile de creditare de la care vrei sa refinatezi, iti transmit adresele de refinantare. Un plan bine pregatit si o comunicare eficienta cu consultantii CreditFix pot ajuta la accelerarea procesului.

Pot refinanta un credit ipotecar daca am un alt tip de credit in derulare?

Da, este posibil sa obtii o refinantare la un credit ipotecar daca ai si alte imprumuturi active, cum ar fi un credit de nevoi personale sau alt tip de credite IFN nebancare, de exemplu. In acest caz, poti opta pentru o refinantare simpla, care inseamna ca vei inlocui doar creditul ipotecar cu unul nou, sau pentru o refinantare cu consolidare, care inseamna ca vei uni toate creditele intr-un singur credit cu ipoteca.

Pot refinanta un credit ipotecar daca am o garantie diferita de cea initiala?

Da, este posibila o refinantare de credit ipotecar daca ai o alta proprietate care poate servi drept garantie. In acest caz, va trebui sa faci o noua evaluare a proprietatii si sa verifici daca aceasta indeplineste conditiile de eligibilitate pentru obtinerea refinantarii.

De ce sa alegi refinantare credit ipotecar
Credit rapid obtinut
intr-un timp rapid
Oferim credite
intre 300 si 10.000 lei
Nu solicitam
documente fizice
Intreg procesul de creditare
are loc online