Ce inseamna refinantarea creditului si cand este in avantajul tau sa apelezi la aceasta solutie?

Ce inseamna refinantarea creditului si cand este in avantajul tau sa apelezi la aceasta solutie?
Solutii de refinantare Florin Mieila 02 Noi 2021 10:00

Exista romani care intampina probleme cu rambursarea creditelor din varii motive. Analistii economici au constatat ca intarzierile cele mai mari au loc la plata ratelor pentru imprumuturile cu ipoteca si cele imobiliare. Daca si tu esti intr-o astfel de situatie, afla cum poti sa scapi de dobanzi si penalitati si cum sa te asiguri ca nu iti vei pierde investitia!

Cuprins:

1. Ce este creditul de refinantare?

Ce este creditul de refinantare?

Creditul de refinantare este o solutie prin care iti poti acoperi partial sau total un credit mai vechi. Astfel, poti opta pentru rate mai mici, poti sa modifici perioada de rambursare sau sa scapi de restante.

Spre exemplu, daca ai un credit pe 5 ani in care rata lunara este de 400 EUR, dar veniturile tale au scazut de la momentul contractarii creditului pana in prezent, poti solicita un credit de refinantare pe o perioada mai lunga de timp, dar cu o rata diminuata la jumatate sau mai putin.

Atunci cand soliciti un credit, fa un calcul global al cheltuielilor tale constante, astfel incat sa poti avea un oarecare confort financiar. Ideal este ca balanta dintre venituri si cheltuieli sa se incline in favoarea veniturilor. Chiar si in situatia in care ai de platit rate lunare, este bine sa incerci sa iti pastrezi si o rezerva, pentru situatii neprevazute.

2. Creditul de refinantare: cand sa apelezi la o astfel de solutie

Creditul de refinantare: cand sa apelezi la o astfel de solutie

Desigur, pe termen scurt poti apela si la ajutorul familiei sau al prietenilor pentru a-ti acoperi nevoile imediate. Insa, daca situatia ta financiara este dificila, este mult mai sanatos sa faci un credit de refinantare, inclusiv pentru a nu ajunge in situatii neplacute fata de apropiatii tai.

De cele mai multe ori, romanii solicita credite de refinantare in urmatoarele situatii:

  • rata lunara pentru vechiul credit le depaseste posibilitatile de rambursare actuale;
  • au acumulat restante pe care nu le mai pot acoperi;
  • vor sa isi degreveze locuinta de ipoteca.

Cele mai problematice situatii sunt acelea in care ai un credit de nevoi personale cu ipoteca sau imobiliar garantat cu unul sau mai multe bunuri imobile. In situatia in care nu mai poti rambursa un astfel de credit, risti sa pierzi bunurile respective. In cazul in care ai pus locuinta gaj si te afli in imposibilitatea de a inapoia creditul luat de la banca, exista posibilitatea ca institutia sa iti scoata casa la vanzare.

O alta situatie care nu este de dorit este ca tu insuti sa o scoti la vanzare la un cost mai redus decat pretul pietei, pentru a scapa de dificultati.

Nu este de neglijat nici urmatorul aspect: cu cat restantele devin mai mari, cu atat mai mult vor creste si sumele de rambursat, pentru ca la acestea se vor adauga anumite dobanzi legale penalizatoare.

Creditul de refinantare te poate scapa de aceste griji, venind in ajutorul tau cu solutii adaptate posibilitatilor tale de rambursare.

3. Credit de refinantare rapid: cum poti sa il obtii in doar cateva ore

In prezent, exista credite de refinantare care pot fi obtinute intr-o singura zi. Actele de care ai nevoie sunt o copie dupa cartea de identitate, un extras de cont si cererea pe care o poti completa online. Astfel, nici nu este nevoie sa te deplasezi de acasa sau de la serviciu pentru a-l obtie.

Este nevoie, insa, sa ai un venit din salariu sau pensie de minimum 500 de lei pe luna. De asemenea, trebuie sa ai 18 ani impliniti, salariul sau pensia sa iti fie virate pe card si sa ai o adresa de e-mail si un telefon mobil la care sa poti fi contactat.

Dupa ce depui actele mentionate online, este posibil sa iti fie acordat un credit online urgent in decurs de doar cateva ore!

Asadar, fara sa faci eforturi mari sau sa ai cunostinte de specialitate, iti poti gestiona situatia financiara fara sa risti sa pierzi bunurile in care ai investit ani la rand. Solicita consultantilor toate informatiile de care ai nevoie, astfel incat sa puteti stabili impreuna un plan viabil de rambursare si sa iti usurezi viata!



Surse foto: Pixabay.com




Distribuie articolul
De cati bani ai nevoie? Consulta acum calculatorul de credit!