Cheltuieli neprevazute: cum poti scapa din acest impas financiar

Cheltuieli neprevazute: cum poti scapa din acest impas financiar
Beneficiile creditelor rapide Florin Mieila 29 Mar 2022 10:00

Nu exista persoana careia sa ii placa situatiile neprevazute, mai ales cele in care este nevoie si de o suma de bani, iar aceea nici macar nu exista. Astfel de situatii apar exact atunci cand te astepti mai putin si, tocmai de aceea, este cam dificil sa iti dai seama cand ai avea nevoie de o suma consistenta de bani pentru urgente.

Chiar daca o astfel de intamplare te poate da, din toate punctele de vedere, peste cap, este important sa iei atitudine din timp, iar daca nu reusesti, atunci cand esti fata in fata cu problema, sa ai cateva optiuni bine stabilite pentru a te asigura ca vei iesi din impas.

Cuprins:

1. Cand pot aparea cheltuieli neprevazute?

Unele cheltuieli te pot lua prin surprindere, mai ales cand este vorba de sume consistente. Cel mai important, atunci cand te lovesti de o asemenea situatie, este sa iti pastrezi calmul si sa vezi ce poti face pentru a iesi din impas. Intr-adevar, ideal este sa ai o suma de bani pentru situatii de urgenta sau datorii. Insa, daca nu ai un fond de acest tip pregatit, nu este capat de lume. Mai ai cateva solutii bune la care poti apela.

Cand pot aparea cheltuieli neprevazute?

Cand vorbim despre situatii neprevazute, ne referim la acele probleme pe care niciodata nu suntem pregatiti sa le intampinam. Iata care sunt cateva dintre ele:

  • Concedierea de la locul de munca;
  • Probleme de sanatate – interventii chirurgicale, interventii stomatologice, accidente;
  • Decesul unor persoane;
  • Pierderea unui avion/mijloc de transport;
  • Probleme ce afecteaza casa in care locuiesti – spargerea unei tevi, inundatii, incendiu;
  • Probleme cu autovehiculul pe care il conduci.

2. Cum faci fata cheltuielilor neprevazute?

Nu exista o reteta cu ajutorul careia sa faci fata unor cheltuieli neprevazute. Tocmai de aceea, este important ca inca din momentul primirii unui salariu sa iti pui separat un procent din suma catre un fond de urgente. Astfel, in cazul unor incidente ca cele mentionate in randurile anterioare, vei putea sa te sustii pentru o perioada de timp.

Cum faci fata cheltuielilor neprevazute?

Totusi, exista cateva trucuri la care poti apela, atat inainte de aparitia cheltuielilor, cat si dupa, care sa te scoata putin din impas si sa amelioreze situatia de criza in care te afli:

  • Creeaza-ti un fond de urgente

A-ti crea un fond de urgente nu reprezinta un moft, ci o necesitate. Este absolut esential sa stii ca te poti baza pe o suma de bani in cazul unui accident sau a unor probleme cu casa ori cu masina personala. Totusi, acest pas este bine sa-l faci de cand primesti primul salariu, astfel incat, peste ani, sa detii o suma considerabila de bani.

  • Cere un imprumut rapid

A face un credit rapid este solutia cea mai simpla si benefica pentru situatiile de criza in care nu ai disponibil un buget. CreditFix iti este prieten in momente cheie si, tocmai de aceea, poti apela rapid si simplu la un credit fulger la orice ora. Avantajul este ca nu ai nevoie de o multime de acte, ci doar de cartea de identitate si extrasul de cont, iar in urma unei aprobari vei avea banii in cont, gata sa te ajute in a rezolva problemele urgente.

Cere un imprumut rapid

  • Taie cheltuielile la jumatate

La fel ca in cazul crearii unui fond de urgente, reducerea de cheltuieli se aplica inca din momentul in care primesti primul salariu. Daca stii ca in fiecare luna ai un buget personal pentru cheltuielile recurente si cumparaturi, incearca sa mai reduci, acolo unde poti. De exemplu, daca in mod normai iesi in oras de patru ori pe luna, incearca sa iesi doar de doua ori sau mergi la salon doar o singura data pe luna. Acei bani salvati, vei vedea ca se vor inmulti cu trecerea timpului. Astfel, suma respectiva o vei putea aloca pentru situatiile neprevazute.

  • Cere ajutorul persoanelor de incredere

Este important sa ai cateva persoane de incredere in care sa stii ca iti poti bune baza atunci cand te afli intr-un impas financiar. Absolut in orice moment pot aparea situatii sau cheltuieli neprevazute, asa ca asigura-te ca oamenii din jurul tau sunt cei care iti pot intinde o mana de ajutor la nevoie. Totusi, tine cont ca uneori este bine sa stii cand sa te opresti din a cere bani apropiatilor pentru a nu risca neintelegeri sau subiecte de cearta. 

In concluzie, orice persoana poate avea cheltuieli neprevazute, indiferent de punctul in care se afla in viata. Nu este usor sa faci fata unor astfel de situatii, insa nici imposibil nu este. Conteaza foarte mult cum vei anticipa situatiile si cum alegi sa economisesti inca de dinainte sa ajungi intr-o situatie nefavorabila. Insa, intotdeauna vei avea posibilitatea de a face un credit rapid care sa te scoata mai repede din impas.


Sursa foto: Unsplash.com
De cati bani ai nevoie? Consulta acum calculatorul de credit!