Internship – Ce trebuie sa stii pentru a evolua in cariera

Internship – Ce trebuie sa stii pentru a evolua in cariera
Subiecte de interes Florin Mieila 07 Iun 2022 10:00

Notiunea de internship a prins amploare in ultimii ani datorita avantajelor pe care le aduce in randul tinerilor care urmeaza sa intre pe piata muncii. Tot mai multe companii pun la dispozitie, la diferite perioade de timp, astfel de programe pentru a le prezenta celor interesati ce presupune un anumit loc de munca. Implicarea intr-un internship presupune mai multe etape in functie de cerintele fiecarui angajator si se aseamana foarte mult cu angajarea propriu-zisa pe un post disponibil. Pentru a intelege in detaliu cum te poate ajuta un program de internship, este recomandat ca mai intai de toate sa intelegi ce presupune acesta.

Citeste mai departe si descopera ce presupune un program de internship si cum te ajuta sa te dezvolti in directia profesionala dorita.

Cuprins:

1. Ce este si cum se desfasoara un program de internship

Ce este si cum se desfasoara un program de internship

Internshipul reprezinta un program prin care angajatorii ofera unor potentiali angajati oportunitatea desfasurii activitatii in compania acestora. Un astfel de program se desfasoara pe o perioada limitata de timp, care poate sa difere de la o companie la alta, in functie de resursele disponibile pe care le au, timp si complexitate. Majoritatea potentialilor angajati este reprezentata de catre studenti sau absolventi care abia au incheiat studiile si se afla  in cautarea unui loc de munca pentru a avansa pas cu pas in cariera mult dorita. Cei care doresc si reusesc sa ia parte la un program de internship sunt denumiti interni, iar la finalul stagiului, in functie de implicare si abilitatile avute, pot deveni angajati cu norma intreaga.

Programele de internship sunt postate, in general, pe site-urile cu joburi si pe paginile de social media ale companiilor: Facebook, Instagram, Linkedin. In descrierea acestora trebuie sa fie mentionate toate detaliile importante pe care ar trebui sa le stie viitorul intern si anume: domeniul de activitate, pozitia, perioada, tipul de internship, detalii despre desfasurarea acestuia si modul de aplicare. In majoritatea cazurilor, companiile ofera un singur sau mai multe locuri pe pozitii de internship, fapt pentru care alegerea posibilului angajat se efectueaza precum in cazul angajarii, prin interviuri si teste pentru masurarea nivelului de cunostinte in respectiva arie de activitate.

Desi se desfasoara diferit de la caz la caz, toate internshipurile implica un training din partea unei persoane specializate din departamentul in care urmeaza sa activezi. In cadrul perioadei stabilite, trebuie sa te prezinti la locul de munca si sa inveti sa faci ceea ce presupune jobul full time. Un lucru important de stiut este ca programul de internsip poate sa fie platit sau neplatit. Acest aspect necesita luat in considerare pe baza faptului ca in cazul unui stagiu neplatit, conform legislatiei aflate in vigoare, un intern nu are voie sa desfasoare activitati cu norma intreaga, intrucat acest lucru este ilegal. Asadar, fii atent in ce urmeaza sa te implici si ai grija ca drepturile sa iti fie respectate.

2. Avantajele pe care ti le aduce implicarea intr-un internship

Avantajele pe care ti le aduce implicarea intr-un internship

Un fapt bine cunoscut este ca internshipurile creeaza o serie de beneficii atat pentru companii, cat si pentru cei aflati la inceput de cariera. Printre principalele avantaje se numara:

Dezvoltarea – Prin implicarea intr-un astfel de program, vei dobandi cunostinte si abilitati noi, care te vor ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti din punct de vedere profesional.

Experienta – Facand progrese in domeniul ales, vei capata experienta necesara pentru gasirea cu usurinta a unui job odata cu terminarea studiilor.

Munca in echipa – Vei descoperi ce presupune munca intr-o companie, cum functioneaza fiecare departament si de ce este important ca fiecare membru al echipei sa isi faca treaba astfel incat toate activitatile sa se desfasoare conform obiectivelor avute.

Posibila angajare – La finalul programului de internship, in functie de modul in care te-ai descurcat, vei avea sansa sa devii un angajat cu norma intreaga.

De asemenea, cum viata de student sau proaspat absolvent nu este tocmai stralucita din punct de vedere financiar, un internship platit poate fi o solutie ideala pentru obtinerea unui castig suplimentar. Atunci cand ai nevoie de o anumita suma de bani intr-un timp redus, poti opta pentru un credit online urgent, care este foarte usor de obtinut. Poti lua creditul pana primesti salariul, urmand ca apoi sa restitui suma conform precizarilor. 

In concluzie, un program  de internship ales cu grija este un pas important catre cariera mult visata, acesta fiind una dintre modalitatile la care recurg firmele pentru a recruta personalul necesar bunei desfasurari a activitatii. Asadar, daca iti doresti sa inveti cat mai multe intr-un anumit domeniu sau sa experimentezi, daca ti s-ar potrivi, nu ezita sa aplici atunci cand ti se iveste in cale o ocazie avantajoasa.



Surse foto: Pexels.com




Distribuie articolul
Ai nevoie de un credit? Aplica acum online!
Aplica acum online!