Ce credit poti lua in functie de salariu: aspecte importante care influenteaza procesul de acordare al banilor

Ce credit poti lua in functie de salariu: aspecte importante care influenteaza procesul de acordare al banilor
Salariul - factorul principal Florin Mieila 25 Ian 2022 10:00

Uneori apar diverse situatii si oportunitati in viata cand iti trebuie urgent o suma de bani de care nu dispui la momentul respectiv. De cele mai multe ori, acesti bani sunt vitali pentru bunul mers al lucrurilor. De aceea, atunci cand nu dispui de suma necesara din fondurile si economiile proprii, trebuie sa iei in considerare cele mai bune alternative. Unele dintre ele, precum imprumutatul de la rude sau prieteni pot fi destul de inconfortabile. Solutia cea mai potrivita in astfel de cazuri este accesarea unui credit. Aceasta alternativa te poate salva in situatii neprevazute sau in momentele in care iti doresti sa obtii ceva fara sa astepti prea mult timp. Inainte de luarea oricarei decizii, este necesar sa te informezi asupra conditiilor pe care ar trebui sa le indeplinesti pentru luarea unui astfel de credit. Acesta nu poate fi oferit oricui, iar suma care poate fi dobandita depinde de mai multe aspecte.

Descopera in continuare care sunt conditiile pentru accesarea unui credit si ce sume poti lua in functie de veniturile pe care le ai. 

Cuprins

1. Creditul bancar: cum poate fi dobandit, indiferent de venit

Creditul bancar: cum poate fi dobandit, indiferent de venit

Creditul reprezinta o suma de bani in posesia careia poti intra prin efectuarea unei operatiuni de imprumut. Aceasta operatiune este reglementata de un contract care cuprinde desfasurarea intregii situatii. In contract sunt trecute atributiile pe care le are banca si cele pe care le are clientul care solicita un credit. Bancile ofera aceasta suma de bani in schimbul unor prevederi din contract care trebuie respectate de catre solicitant. Principalul castig al bancii care ofera creditul este dobanda pe care o percepe pentru a efectua imprumutul. Banii luati prin aceasta modalitate trebuie inapoiati intr-un anumit interval de timp si respectand prevederile si costurile mentionate.

Accesarea unui credit se realizeaza relativ usor, daca nu ai un istoric negativ in biroul de credit, fiind necesar sa indeplinesti conditiile impuse de banca la care alegi sa apelezi. Pentru sume mai mici de care ai nevoie intr-un timp relativ scurt, poti apela si la un credit online urgent sau credit fulger. Acestea reprezinta o modalitate rapida de intrare in posesia unei sume de bani, care nu necesita foarte multa birocratie si pe care o poti accesa, in unele cazuri, fara dobanda.

2. Conditiile care trebuie indeplinite pentru obtinerea unui credit in functie de venit

Conditiile care trebuie indeplinite pentru obtinerea unui credit in functie de venit

Accesarea unui credit implica, inevitabil, indeplinarea unor conditii. Inainte de incheierea contractului, acestea sunt verificate, astfel incat solicitantul sa fie eligibil pentru aceasta operatiune. In majoritatea cazurilor, conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti sunt:

  • Detinerea unui contract de munca pe o perioada nedeterminata;
  • Realizarea unui venit care are caracter permanent si prezinta certitudine pentru buna desfasurare a operatiunii;
  • Sa ai varsta de minimum 18 ani, astfel incat sa poti prezenta o sursa de venit legala;
  • Nu ai sau nu ai avut intarzieri la plata altor sume pentru credite luate anterior;
  • Sa ai varsta maxima de 65 de ani la finalul perioadei de creditare, aceasta fiind varsta generala a intrarii la pensie;
  • Alte conditii care difera in functie de cerintele bancii care ofera creditul;

Prin indeplinarea tuturor conditiilor impuse, te poti prezenta la banca pentru efectuarea unui plan favorabil atat pentru banca, cat si pentru tine sau poti completa totul online. Prin incheierea contractului, vei putea accesa suma de bani necesara indeplinirii nevoilor tale si te vei bucura de un nou inceput.

3. Ce credit poti lua in functie de venitul pe care il ai

Ce credit poti lua in functie de venitul pe care il ai

Un aspect important de care trebuie sa tii cont inainte de obtinerea unui credit sunt veniturile tale. Venitul tau salarial pe care il pui in joc pentru obtinerea creditului trebuie sa provina dintr-o sursa sigura si legala. Salariul tau trebuie sa prezinte certitudine pentru a nu exista nicio problema in dobandirea sumei de bani pe care o doresti. Important de stiut este ca nu poti accesa chiar orice suma iti trece prin minte, deoarece aceasta depinde foarte mult de venitul lunar pe care il ai.

In momentul solicitarii unui credit, se fac calcule si planuri astfel incat sa iti permiti sa platesti o anumita rata lunara. Aceasta rata lunara se calculeaza in functie de salariul tau si de perioada pe care se ia creditul. Pentru efectuarea acestui calcul sunt folosite diverse aplicatii, puse la dispozitie de catre creditor. Pe scurt, cu cat veniturile tale lunare sunt mai mari, cu atat suma pe care o poti obtine printr-un credit este, la randul ei, mai mare. 

In concluzie, pentru a putea lua un credit nu exista un plafon minim, insa, salariul pe care il ai influenteaza preponderent suma pe care o poti imprumuta si, implicit, rata care va trebui platita luna de luna. 

Sursa foto: Pexels.com
Ai nevoie de un credit? Aplica acum online!
Aplica acum online!