Fond de urgenta - ce este si de ce ai nevoie de asa ceva? Informatii utile

Fond de urgenta - ce este si de ce ai nevoie de asa ceva? Informatii utile
Gestionarea venitului Florin Mieila 19 Iul 2022 10:00

Grijile legate de bani, de siguranta zilei de maine sunt unele dintre cele mai presante probleme pe care le poate avea o persoana, mai ales daca nu are venituri substantiale sau nu daca nu detine suficienta educatie financiara pentru a-si gestiona corect finantele.  

Din nefericire, problemele financiare sunt foarte des intalnite in randul populatiei cu venituri medii, ceea ce nu este deloc in regula, mai ales ca viata, atat sociala, cat si sanatatea sau educatia depinde in mare masura de posibilitatile financiare. 

Pentru ca problemele financiare sa nu duca la adevarate drame, cel mai sigur ar fi ca fiecare persoana sa aiba un fond de urgenta, pe care sa il poata accesa atunci cand are neaparat nevoie. 

Din materialul urmator vei afla ce este un fond de urgenta, la ce foloseste acesta dar si ce trebuie sa faci pentru a avea unul. 

Cuprins:

1. Fondul de urgenta - ce este acesta si la ce foloseste?

2. Ce trebuie sa faci pentru a avea un fond de urgenta?

1. Fondul de urgenta - ce este acesta si la ce foloseste?

Fondul de urgenta este o suma de bani pe care o ai adapostita intr-un cont si pe care o folosesti atunci cand ai o nevoie urgenta de finante de care nu poti dispune altfel. Chiar batranii aveau o vorba ”strange bani albi pentru zile negre”. Exacta asa functioneaza si acest fond de urgenta: o anumita suma pe care ai enonomisit-o si pe care nu o cheltui la cumparaturi te ajuta intr-un moment dificil al vietii: un accident, o problema medicala urgenta, orice situatie nepravazuta in care ai nevoie de o suma mult mai mare decat cea pe care o ai in contul curent. 

De ce sa ai un fond de urgenta?

Chiar daca in Romania inca nu este implementata foarte bine ideea de fonduri de urgenta, un asemenea cont te poate salva din situatii critice, in care nu ai reusi sa gasesti o solutie altfel. 

Iata cateva motive pentru care ai avea nevoie de o suma mare, pe neasteptate:

  • o reparatie a masinii fara de care aceasta nu mai poate functiona si fara automobil nu te mai poti deplasa;

  • o defectiune la reteaua de apa a casei. Fara apa curenta nu poti functiona, asadar ai nevoie urgent de o suma importanta de bani pentru a remedia problema;

  • o problema de sanatate ce necesita tratamente sau investigatii destul de scumpe;

  • pierderea jobului sau a veniturilor uzuale pentru o perioada de timp. 

Asadar, este extrem de important, chiar vital uneori, sa ai un fond de urgenta la care poti apela atunci cand ai problema pe care doar o suma de bani o poate rezolva. 

2. Ce trebuie sa faci pentru a avea un fond de urgenta?

Pentru a reusi sa ai un fond de urgenta care sa te scoata din incurcaturi atunci cand exista o problema destul de grava este nevoie, in primul rand, sa faci economii.  Cum faci acest lucru? Cum incepi sa iti aduni bani? Expertii in finante te sfatuiesc sa pui deoparte 10 la suta din veniturile tale pentru a reusi sa iti cresti suma economisita de la luna la luna, dar si sa poti strange bani fara a-ti afecta stilul de viata. 

Insa, exista momente in viata in care nu ai apucat sa economisesti suficient sau inca nu ti-ai pus problema unui fond de urgenta si ai nevoie de o suma importanta de bani. Ce este facut? Este important sa stii ca poti apela la ajutorul specialistilor si poti aplica pentru creditele online urgente. Acestea poti fi obtinute destul de rapid si fara mari batai de cap, cu un minim de documente. Pe langa acesta, mai poti apela si la un credit fulger sau la un credit pana primesti salariul, care te vor scoate din incurcatura si iti vor oferi suma de care ai nevoie sa iti rezolvi problemele. 

Daca ai reusit de data aceasta sa iti rezolvi problemele chiar si fara a avea un fond de urgenta este un lucru minunat, insa, pe viitor, este important sa economisesti bani, sa iti pui deoparte intr-un cont o suma pe care sa te poti baza atunci cand ai nevoie urgenta de finante. 


Sursa foto: Pexels.com
Ai nevoie de un credit? Aplica acum online!
Aplica acum online!