Veniturile suplimentare: cele mai simple modalitati de a face mai multi bani

Veniturile suplimentare: cele mai simple modalitati de a face mai multi bani
Gestionarea venitului Florin Mieila 16 Feb 2021 12:06

Daca te gandesti sa-ti diversifici veniturile, probabil ca te intrebi cum poti face acest lucru. In trecut, sa ai mai multe surse de venit era, adesea, dificil, consuma timp si costa mult. Din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar internetul a facut totul mai usor, mai rapid si mai accesibil, inclusiv crearea unor surse multiple de bani.

Obtinerea unor astfel de castiguri nu trebuie sa fie o corvoada, ci e bine sa aiba ca scop maximizarea potentialului tau financiar. Daca esti la inceput, nu este rezonabil sa te astepti sa castigi sume astronomice, insa acele economii pe care le ai le poti investi in domeniile care iti sunt accesibile, iar profitul obtinut poate fi reinvestit astfel incat sa castigi mai multi bani.

Tine minte ca bogatii lumii au in medie sapte surse de venit. Asadar, daca vrei sa afli mai multe, citeste in continuare si afla care sunt cele mai comune surse de venituri suplimentare.

Cuprins:

1. Ce sunt veniturile suplimentare?

Ce sunt veniturile suplimentare?

Veniturile suplimentare inseamna ca primesti bani din mai multe surse pasive in acelasi timp. Venitul pasiv este acela pe care o persoana il castiga fara sa se angajeze direct in munca. Acest lucru se poate intampla prin deschiderea unei afaceri online sau ar putea proveni din detinerea unor proprietati inchiriate.

Desi este posibil sa fii nevoit sa faci cateva demersuri initiale, pentru sursele suplimentare, nu trebuie sa desfasori o munca efectiva sau foarte elaborata. Cu alte cuvinte, poti pleca in vacanta, deoarece proprietatea produce chirie, produsele online continua sa se vanda, iar tu sa castigi bani de pe urma lor.

2. Avantajele si dezavantajele veniturilor suplimentare

Ca in orice alta situatie, si in acest caz pot exista avantaje si dezavantaje.

Avantaje

Dincolo de castigul propriu-zis, exista cateva motive pentru a lua in considerare crearea mai multor surse de venit, printre care:

  • Este mai usor sa creezi mai multe fluxuri mici care produc venituri decat unul mare. De exemplu, este mai usor sa creezi trei fluxuri care genereaza 500 lei decat unul care genereaza 1.500 lei;
  • Reduce riscul de a ramane fara niciun venit. Daca una dintre surse scade, ramai cu celelalte cu care sa te descurci;
  • Te ajuta sa eviti plictiseala si rutina de la locul de munca, oferindu-ti lucruri diferite de facut in fiecare zi.


Dezavantaje

Bineinteles, exista si unele provocari legate de existenta veniturilor suplimentare:

  • Poate fi dificil sa tii pasul cu toate sarcinile care trebuie indeplinite pentru fiecare sursa;
  • Trebuie sa gasesti un echilibru pentru a acorda suficienta atentie fiecarui flux de venituri pentru a le mentine profitabile;
  • Debutul poate presupune investirea de timp si energie.

3. Care sunt cele mai comune surse de venituri suplimentare?

Care sunt cele mai comune surse de venituri suplimentare?

Pentru cei mai multi oameni, salariul este sursa principala de venit. Scopul este, insa, sa-l maximizezi astfel incat sa genereze surse secundare de castig.

Cum faci acest lucru? In primul rand, trebuie sa ai cel mai mare salariu posibil si sa economiseste cel putin 15% din acesta in fiecare luna. Acestia vor fi banii tai de investitit!

In ziua de astazi, exista o multime de modalitati pentru a obtine bani in plus. Cu toate acestea, investitorii, mari sau mici, par sa aiba o preferinta pentru urmatoarele:

  • Investitii: majoritatea oamenilor isi diversifica veniturile prin investitii. Este important, insa, sa analizezi de ce investesti, pentru ca la un moment dat vei folosi profitul pentru ceva. Foarte multi economisesc pentru pensionare, investind astfel in asigurari de viata, fonduri private de pensii sau depozite bancare. In aceste cazuri, castigul provine din dobanda acumulata.
    Cu toate acestea, investitia nu inseamna doar bani pentru zile negre, ci si generare de venituri. Astfel, poti folosi banii economisiti din salariu pentru a-i investi in actiuni, obligatiuni sau fonduri de investitii. Daca nu ai strans suficient, poti opta pentru un credit rapid, iar banii obtinuti sa-i investesti. Din profit, vei reusi sa rambursezi suma imprumutata, iar ceea ce ramane va fi castigul tau.
  • Imobiliare: achizitionare de bunuri imobile este o alta metoda comuna de a genera un venit suplimentar. Este foarte similar cu investiile, in sensul ca utilizezi niste bani pentru a cumpara proprietatea, iar aceasta va returna castig sub forma de chirii intr-o anumita perioada de timp. Aceasta metoda presupune costuri, deoarece trebuie sa mentii imobilul in stare buna, pentru a putea maximiza profitul.
  • Afacere online sau hobby-uri: al treilea cel mai comun mod de a castiga bani in plus este prin crearea unui business. Acesta poate fi online sau offline si, adesea, se poate naste dintr-o pasiune pe care o ai. De altfel, aceasta este o modalitate la indemana oricui, inclusiv pentru pensionari si mamici, categorii de persoane care petrec mai mult timp acasa. Spre exemplu, daca iti place sa creezi artizanate, le poti vinde online sau daca te pricepi la social media, poti face marketing pentru diferite companii.

Prin urmare, ideea este sa-ti diversifici veniturile si sa adaugi surse noi. Poti alege, practic, oricare dintre categoriile de mai sus, iar ceea ce este important de retinut este ca nu trebuie sa fie nici dificil, nici sa fii super-bogat si nici nu ai nevoie de mult timp pentru a incepe.



Surse foto: Unsplash.com




Distribuie articolul
Ai nevoie de un credit? Aplica acum online!
Aplica acum online!