Credit cu selfie – o metoda eficienta impotriva infractiunilor si un beneficiu pentru a investi in tine

Credit cu selfie  – o metoda eficienta impotriva infractiunilor si un beneficiu pentru a investi in tine
Documente necesare Florin Mieila 30 Aug 2022 10:00

Ideea de a face un credit poate părea ca un sinonim pentru vremurile moderne. Dar știai că acest concept există de câteva sute, chiar mii de ani? Deși nu a avut întotdeauna această formă, a avut același sens. Acela de împrumut.

Cu foarte mult timp în urmă, oamenii se împrumutau din diverse motive. Există dovezi în istoria lumii că împrumuturile aveau ca scop cumpărarea unor proprietăți sau întrețineri agricole. În ziua de astăzi, însă, lucrurile s-au mai schimbat și posibilitățile pe care le oferă un credit rapid sunt mult mai numeroase.

Mai mult, metodele de verificare s-au aliniat dezvoltării tehnologiei și astfel a apărut creditul cu selfie. Ce înseamnă, la ce ajută și cum îți poate fi de folos un credit pentru dezvoltarea ta sunt detaliile cuprinse în acest articol.

Cuprins:

1. Ce este un credit cu selfie

Instituțiile financiare depun eforturi mari pentru a împiedica fraudele ce implică bani sau acțiuni. Toate metodele de autentificare pe care le cunoști sunt constant îmbunătățite pentru a fi de partea clienților. Cea mai recentă mișcare în acest sens este recunoașterea facială. Acest lucru s-a dezvoltat pentru ca respectiva instituție să se asigure de faptul că persoana care dorește să facă tranziția este cine pretinde că este. Adică poți obține un credit cu un simplu selfie.

După zeci de ani în care au încercat tot felul de metode de autentificare, instituțiile financiare au ajuns la cea mai performantă și sigură soluție. Selfie-ul. Ce poți obține cu un selfie? Poți face orice tranzacție dorești. Mai mult, poți chiar primi un credit cu selfie.

Recunoașterea facială este, așadar, o modalitate de autentificare, iar creditul cu selfie este o modalitate de identificare de la distanță a persoanei care solicită creditul.

1.1. Cum se obține creditul cu selfie

Știi și tu faptul că atunci când ai o nevoie financiară, pentru a cere un credit trebuie să fii identificat. Buletinul este un act nelipsit dintr-o astfel de solicitare. Însă ca o metodă de precauție în plus și pentru a fi sigur că nu face altcineva în locul tău un credit – pe numele tău – s-a ajuns la concluzia că identificarea cu selfie este cea mai bună soluție. Un selfie alături de buletin se solicită pentru a compara imaginea persoanei care apare pe buletin cu imaginea persoanei care apare în selfie. În felul acesta, instituțiile financiare – și noi, desigur – au certitudinea că nu există o a treia persoană care dorește să facă împrumutul, folosindu-se de o anumită carte de identitate numai ea știe cum procurată. Selfie-ul trebuie încărcat în momentul completării cererii de credit rapid, împreună cu copia buletinului, dar și cu extrasul de cont al cardului pe care primești salariul.

După ce ai făcut aceste lucruri, trebuie doar să aștepți. După aprobarea cererii, banii vor intra repede în contul tău și tu te vei putea bucura de ei exact așa cum ți-ai propus, deoarece această modalitate de creditare este foarte rapidă. Ea vine în ajutorul persoanelor care nu au timp de pierdut și care își doresc să apeleze la un ajutor financiar rapid și sigur.

1.2. Beneficiile metodei selfie credit

Beneficiile metodei selfie credit

2. Cum te poate ajuta un credit cu selfie pentru nevoi personale

Cum te poate ajuta un credit cu selfie pentru nevoi personale

Fiecare metodă de identificare și autentificare are beneficii. Ceea ce s-a descoperit cu identificarea și verificarea selfie, însă, oferă mai mult. Mai ales în cazul unui credit cu selfie, deoarece nimeni nu și-ar dori să plătească pentru un credit pe care nu l-a făcut.

  • Siguranță împotriva fraudei – acesta este cel mai important beneficiu pe care îl are creditul cu selfie. Compararea pozei din buletin cu poza selfie este categorică și a devenit condiție de eliminare în cazul creditelor făcute în acest fel. Este simplu: dacă cele două poze se potrivesc, atunci primești creditul. În caz contrar, persoana care se folosește de buletinul tău, nu-l va primi.
  • Este rapid și la îndemână. Selfie-uri se fac zi de zi. Și, în acest caz, ce poate fi mai simplu decât să încarci o poza pe lângă cererea de creditare și să obții creditul în 24 de ore de la aprobarea acelei cereri? Lipsa unui bancomat în prejurul casei este singurul lucru care poate prelungi momentul în care te poți folosi de bani.
  • Eficiență identificării, autentificării și obținerii creditului este mult îmbunătățită. Verificarea feței permite desfășurarea unui proces de creditare aproape automatizat, fără efort și este în acord cu orice reglementare referitoare la identificarea unei persoane. Verificările manuale – adică momentele în care te deplasezi cu actele la biroul unei instituții financiare – pot fi foarte consumatoare de timp și pot avea efecte negative asupra ta și asupra altor clienți. Interacțiunile cu angajații nu sunt întotdeauna cele mai plăcute. Iar acest lucru nu simplifică deloc situația și rapiditatea cu care ai putea să obții creditul. Așadar, întregul proces făcut online parcă este într-o lumină mai bună, nu-i așa?

3. Mituri demontate despre creditul cu selfie și nu numai

De-a lungul evoluției, oamenii au crescut printre mituri și legende. Nu de puține ori ai auzit vorba „Legenda spune...”. Ei bine, dacă legendele pornesc de la un sâmbure de adevăr, miturile sunt departe de așa ceva. Însă ele există în toate domeniile. Inclusiv în ceea ce privește creditele.

Iată 4 dintre cele mai puternice miturile generale referitoare la credite și deslușirea acestora:

  • Dacă ai obținut la un moment dat un scor mic FICO pentru credit, așa va rămâne întotdeauna și nu vei putea accesa un credit niciodată. Nimic mai fals. Scorul FICO depinde de mai mulți factori, fiecare fiind calculat procentual. Aceștia se pot schimba în orice moment, iar scorul FICO poate crește. Prin urmare, poți reveni la un scor FICO mai ridicat, chiar dacă la un moment dat a fost mai mic.
  • Nivelul educației influențează posibilitatea de a primi sau nu un credit. Complet neadevărat. Nivelul școlarizării, al educației, al studiilor finalizate nu se regăsește printre documentele necesare obținerii unui credit. Mai ales în cazul solicitării unui credit fără acte pe care ți-l putem oferi oricând. Contează să știi ce îți dorești să faci cu banii, care sunt nevoile tale, dar niciodată nu va conta nivelul educației, etnia, rasa, genul și așa mai departe.
  • Dacă te gândești să faci un credit ești o persoană fără posibilități financiare. O persoană cu o situație financiară bună nu poate să acceseze un credit rapid? Ba da. Oricând poate interveni o situație care necesită rezolvare cu bani. Și poți obține un credit până la salariu oricând. Ideea unui credit poate atrage cu sine stigma socială deoarece aceasta este, de multe ori, expusă printre oameni cu o conotație negativă. Însă un credit este un ajutor financiar pentru persoana care dorește să îl obțină. Așa cum au fost expuse mai sus, există situații în care creditul este util. Simpla corelație credit - persoană cu situație materială precară nu este corectă.
  • Trebuie să achiți o sumă mare de bani, ca taxă suplimentară, dacă îți dorești să plătești creditul mai repede decât ceea ce a fost stabilit de la început. Complet fals. Dimpotrivă. Dacă vrei să achiți un credit mai repede decât ai stabilit, nicio problemă. O poți face în orice moment. Pentru asta, însă, nu vei plăti nicio taxă suplimentară.

În concluzie, creditele nu sunt un concept nou sau destinat epocii moderne. Am putea spune că au existat dintotdeauna, oamenii avand diferite motive pentru care au apelat la împrumuturi. Cu modalitatea de identificare și verificare prin selfie, acum este foarte rapid, util și benefic să obții un credit rapid. Poți obține un credit și prin telefonul mobil.

Sunt situații, atât precum cele menționate, cât și altele, în care un credit rapid este venit ca un ajutor, ca o altfel de investiție pentru tine și bunăstarea ta. Fiecare persoană își cunoaște nevoile. Acestea există zi de zi. Și dacă aceste nevoi nu sunt îndeplinite, nu putem ajunge la o viață satisfăcătoare. Un astfel de împrumut financiar îți poate îndeplini nevoia pe care o ai la un moment dat și astfel vei avea o stare de bine și vei ajunge să fii mulțumit de tot ceea ce poți realiza.



Surse foto: freepik.com




Distribuie articolul
De cati bani ai nevoie? Consulta acum calculatorul de credit!